jaewonNMP_header

Jaewon NMP Regeneráló üzem

Ipari technológiai csőrendszerek • Komárom, Magyarország • 2018 - 2019

Beruházó: JAEWON
Megrendelő: Lakógép Kft.

A Jaewon Industrial Co., Ltd. (JWIC) oldószer-újrahasznosítási szolgáltatást nyújt a Samsung SDI számára. Begyűjtik az elhasználódott NMP-t (az n-metil-2-pirrrolidon) a Samsung SDI-tól, legalább 99,85%-os tisztaságúra tisztítják, majd újrafelhasználásra bocsátják a Samsung SDI részére.
A regenerálásra kerülő oldószer átlagos mennyisége 60 t/nap.
A regenerálás vákuumdesztillációs eljárással történik, desztillációs tornyokban.

Az üzem gépészeti technológia kivitelezését teljes egészében az ACIS COMPLEX Kft. végezte. A berendezéseket a Jaewon szállította be, a technológiai szerelés a P&ID-k és csővezetékek elrendezési tervei alapján valósult meg.

A megépítésre került üzemegységek:
- tároló rendszer,
- termoolaj rendszer,
- hűtővíz rendszer,
- lepárló rendszer,
- vákuum rendszer.

A technológiai vezetékeket korrózióálló acélból, a hűtővíz, földgáz vezetékek szénacélból épült meg, hegesztett kötésekkel.
A hegesztett kötések az ACIS COMPLEX Kft. MSZ EN ISO 3834-2 szerinti tanúsításában foglaltak szerint készültek, az elfogadott Technológia Utasítások alapján.
Az elkészült varratok minden esetben vizsgálatra kerültek, a vizsgálatok elfogadási szintje: MSZ EN 5817 szerinti B fokozat.

A csővezetékek tartózását, korrózióvédelmét és szigetelését is az ACIS COMPLEX Kft. végezte. A projekt során csúcsidőben 180 dolgozó munkáját hangoltuk össze.

jaewonNMP_pic01
jaewonNMP_pic02